Wasmachines

Vroeger wasten mensen hun kleding met de hand. Dit was een tijdrovende en zware klus. Tegenwoordig is er veel veranderd aan deze manier van wassen en gebeurt dit voor het grootste gedeelte door middel van een wasmachine. Voor vele gezinnen betekent dit dat de aanschaf van een grote wasmachine 10 kg perfect volstaat voor het schoonhouden van al hun vuile was.

De wasmachine is onmisbaar geworden binnen het huishouden en neemt de last van het wassen weg. Het enige wat je hoeft te doen is wasmiddel en wasverzachter toevoegen en het apparaat doet al het werk.

Functionaliteit

Het aanschaffen van een wasmachine is een verstandige keuze. In verband met de vele functies die wasmachines hebben, kun je alle soorten textiel kwijt in de afgesloten ruimte.

Als alternatief op het met de hand wassen, zorgt een wasmachine ervoor dat textiel vermengd wordt met het toegevoegde wasmiddel. Het apparaat spoelt de textiel daarna grondig uit door water toe te voegen. Deze manier van schoonmaken, verwijdert al het vuil uit textiel in een handomdraai.

Diverse soorten

Wasmachines zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen en ieder met andere functies. De apparaten zijn vaak wit en hebben een glazen deur. De laadcapaciteit houdt in hoeveel kg aan textiel een wasmachine aankan. Voor grotere gezinnen met 6 personen of meer, bestaan er grote wasmachines met een laadcapaciteit van 10 kg.

Toeren

Bij het aanschaffen van een wasmachine van 10 kg, is er keuze uit meerdere merken. Een aantal voorbeelden zijn Friac, Beko en AEG.

Het verschil zit in de hoeveelheid toeren die de modellen kunnen draaien. De wasmachines van Friac en Beko draaien 1400 toeren, terwijl de wasmachine van AEG 1600 toeren draait. Hoe hoger het getal van de toeren, hoe droger de wasmachine de was maakt na het uitspoelen. Bij een hoog aantal toeren, kan de was opgehangen worden om snel te drogen. Wasmachines met een laag aantal toeren, zorgen er doorgaans door dat de was na het wassen nog in een droger moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *