Hoe wordt tabak gemaakt, wat heb je nodig om pijp te roken en waarom en hoe krijgt pijptabak zijn verschillende aroma’s? Dit zijn onderwerpen die steeds opnieuw worden gesteld en die we vandaag willen behandelen. Ten eerste is het aan te raden om naar een speciaalzaak te gaan voor de beste kwaliteit pijpen en tabak. Wij zijn grote fan van online speciaalzaak Bigben.nl. Verder doe je er goed aan om dit blog goed door te lezen voor de basiskennis over de wereld van het pijproken. 

Wat heb je nodig om pijp te roken? 

Het ligt redelijk voor de hand, maar je hebt natuurlijk een pijp nodig. De meeste pijpen zijn van hout, maar je kunt ook een pijp kopen van kunststof of metaal. Verder heb je de keuze uit een bent pijp, een rechte pijp of een half-bent pijp. Daarnaast heb je pijpenragers nodig om je pijp schoon te maken. Als je jouw pijp een beetje onderhoudt, dan gaat die jaren mee. En als laatste heb je natuurlijk tabak nodig. Er zijn veel soorten en smaken. Hieronder lees je hoe tabak gemaakt wordt en waar de aroma’s vandaan komen. 

Hoe wordt tabak gemaakt? 

Tabak groeit in veel warme en tropische landen. De meeste tabak komt uit de VS, Indonesië en het Midden-Oosten. De bladeren worden na de oogst eerst gedroogd in de lucht. Daarna worden ze weer bevochtigd in een vacuümkamer om ze voor te bereiden op de verfijning. In deze laatste fase worden sausen met aroma’s toegevoegd in een draaiende trommel. En daarna is de tabak klaar om naar de fabrikanten te worden verscheept. 

Waar komen de aroma’s vandaan? 

De meeste tabak soorten bestaan uit verschillende ruwe en gearomatiseerde tabakken, waarvan het mengsel zeer fijn op elkaar is afgestemd. Afhankelijk van de soort worden verschillende tabakken met elkaar gecombineerd, wat vervolgens resulteert in individuele smaken. Virginia is een van de lichtere tabak soorten omdat deze lucht gedroogd is. Zoek daarom naar tabak mixen met een groot deel Virginia als je net begint met pijp roken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *