Wil je een nieuw gsm abonnement afsluiten? Bijvoorbeeld omdat de oude binnenkort afloopt? Of omdat je tot op heden nooit een abonnement hebt gehad en nu toch niet anders meer kan? Dan gaat er waarschijnlijk een geheel nieuwe wereld voor je open. Het aanbod is echt enorm. Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Want hoe vind je het abonnement dat het beste bij jou past? Met behulp van de volgende tips helpen we je graag op weg.

Let op de belangrijkste eigenschappen van het abonnement

Bij het vergelijken van de verschillende abonnementen is het heel verleidelijk om enkel op de maandelijkse kosten te letten. Maar wat ontvang je voor dat geld? Het is ontzettend belangrijk om op de eigenschappen van het abonnement te letten. Hoe snel is bijvoorbeeld het netwerk? Hoeveel belminuten zitten bij dit bedrag inbegrepen? Wat is de looptijd van het contract? Kun je het contract voortijdig opzeggen? En zo ja, hoeveel gaat dat kosten?

Allemaal dingen die van belang zijn bij het afsluiten van een nieuw gsm abonnement. Bovendien kunnen ze per provider verschillen. Daarom uiterst belangrijk om hier rekening mee te houden en op die manier te vergelijken. Bedenk voor jezelf de antwoorden op alle bovenstaande vragen. Zo zie je in één oogopslag welk abonnement aan jouw specifieke wensen voldoet en welke niet.

Maak slim gebruik van aanbiedingen

Ben je op zoek naar een abonnement met telefoon? Dan kunnen de prijzen best hoog oplopen. Een nieuwe telefoon is niet goedkoop. Zeker in de huidige tijd niet. Als je toch een beetje op de maandelijkse kosten wil besparen, is het slim om op de aanbiedingen te letten. Providers proberen regelmatig met elkaar te concurreren door mooie aanbiedingen de wereld in te sturen. Denk bijvoorbeeld aan honderden euro’s cashback bij de aankoop van een telefoon met abonnement. Ook voor sim only abonnementen zijn er regelmatig aanbiedingen te vinden. Meestal in de vorm van extra MB’s of maandelijkse korting.

Wist je dat er diverse vergelijkingssites zijn? Hier kun je op basis van jouw specifieke wensen snel het voordeligste abonnement vinden. Hier worden aanbiedingen ook in meegenomen. Zo zie je in één oogopslag waar je het goedkoopst uit zult zijn en kun je eventueel zelf nog verder research doen.

Neem contact op met je huidige provider

Loopt je gsm abonnement binnenkort af? Dan kan het ook verstandig zijn om contact op te nemen met je huidige provider. Besef goed dat zij er meestal alles aan willen doen om jou te behouden. Zodra jij uitlegt dat je heel graag zou willen blijven en de service prima vindt, maar de kosten nu echt te hoog worden en je elders goedkoper uit zult zijn, dan kunnen ze vaak nog wel iets voor je betekenen. Het zou natuurlijk het allermooist zijn als je bij je eigen provider kunt blijven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *