Een kat trainen is geen gedoe. Ze zijn eigenlijk heel leuk om te trainen, net als honden. De belangrijkste hack is om te weten hoe u ze effectief kunt trainen. Een van de redenen om uw kat te trainen is voor kattenluik in glas. Voor zover uw kat vrij en in uw huis is, moet hij of zij uw instructies opvolgen. Laten we nu eens kijken hoe u uw katten effectief kunt trainen. Eerst moet u bepalen wat het doel van de training is. Dit zijn algemene doelstellingen om uw kat te trainen: de kattenbak gebruiken, nieuwe trucjes leren, uw commando’s volgen zoals: springen, omrollen, zitten, enzovoort; stop met bijten, niet trekken en springen op het meubilair. Dus als u vooraf de doelstellingen kent, wordt de training productief en effectief.

Houd de training kort

Zeker voor de eerste keer is het aan te raden om de training kort te houden, u wilt niet dat uw kat moe en depressief wordt. Een andere gemakkelijke manier om uw kat in de stemming te houden voor training is om een ​​kattenluik in glas te hebben, u zult vrijwel onmiddellijk een verandering in het gedrag van uw kat zien. Merk op dat katten een kortere aandacht spanne hebben. U moet zich bewust zijn van de stemming van uw kat en de tijd en duur van een training. Wees dus op uw hoede voor de tijd, trainingssessies moeten kort zijn om effectief te zijn. Het is ook essentieel om geduldig en kalm te blijven, en vooral geduldig te zijn. Als u echter niet zo snel vooruitgang ziet, geef dan niet op. Ze hebben een zeer sterke wil en geduld is vereist.

Beloon je kat

Ontwikkel de handeling van het belonen van uw kat tijdens en na trainingssessies. Huisdieren houden van beloningen en uw kat is daarop geen uitzondering. Katten doen graag dingen waarvoor ze beloond worden. Onderschat uw huisdier niet, hij of zij is behoorlijk intelligent. Dus als je kat iets doet wat je zo leuk vindt, doe het dan goed en beloon hem of haar. U kunt net zo goed een tool genaamd clicker gebruiken elke keer dat u uw kat beloont. Dit zal in de geest van uw kat worden ingeprent en hij of zij zal begrijpen dat er een beloning is voor elke goede daad. Onderschat dus niet de kracht van beloning in het proces van het trainen van uw kat om beschaafd te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *