Het nadeel van veel metalen is dat ze roesten. Roestvrije metalen zijn dan ook populair in allemaal verschillende facetten. Zo kunnen ze goed buitenshuis worden gebruikt, in vochtige ruimtes en eigenlijk elke ruimte waar het materiaal regelmatig in contact komt met water. Het is dan ook niet gek dat een veelvoorkomende vraag is of aluminium roestvrij is. Kwam jij met deze vraag ook op deze pagina? Lees dan vooral verder. In dit blog geven we hier namelijk uitgebreid antwoord op.

Kan aluminium roesten?

Het korte antwoord is dat aluminium niet kan roesten. Technisch gezien bestaat roestvrij staal alleen niet. Er kan namelijk op elke vorm van metaal een roestlaagje op ontstaan. Roestvrij staal heet dan ook officieel roestvast staal. Aluminium is echter geen staal maar een puur product die geheel van zichzelf een roestvast laagje ontwikkeld. Hierdoor kan het materiaal niet doorroesten en zal je er niet snel roest op tegenkomen. Dit maakt het materiaal uitermate geschikt voor de eerder genoemde toepassingen, zoals het gebruik bij vochtige ruimtes.

Waarom aluminium beter is dan roestvast staal

Roestvast staal is in bovenstaande functies ook ontzettend goed, maar toch heeft aluminium andere voordelen die wat ons betreft aluminium een stapje voor geeft. Het materiaal is namelijk een uitstekende warmte geleider en je kan daarom een stuk beter pannen en bijvoorbeeld radiatoren maken van aluminium in plaats van roestvast staal. Daarnaast is het materiaal relatief licht en makkelijk te buigen. Het is dan ook ontzettend populair voor veel verschillende toepassingen.

Op zoek naar aluminium?

Ben je op zoek naar aluminium? Kijk dan verder op Metaalcenter.nl. In deze webshops hebben ze alle verschillende soorten producten van aluminium. Perfect voor de industrie of de serieuze klusser. Naast een uitstekende kwalitatieve materialen zijn de aluminium producten ook scherp geprijsd.

Ben je daarom op zoek naar aluminium? Dan staat Metaalcenter.nl voor jou klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *