Het is geen geheim dat wij mannen een stuk minder meenemen op vakantie dan veel vrouwen. Het is dus ook niet vreemd dat de meeste vrouwen de koffer inpakken, aangezien ze vaak wat meer ruimte nodig hebben en zo precies weten wat ze eventueel extra mee kunnen nemen, omdat de man met een paar broeken, shirts en paar schoenen prima uit de voeten kan. Toch zien we ook dat er een hoop mannen zijn die dit toch liever zelf voor hun rekening nemen en niets aan het toeval willen overlaten. Dus ben jij een man en ga je binnenkort op vakantie en vraag je je af wat je eigenlijk allemaal zou mee moeten nemen aan kleding in je handbagage koffer? Wij vertellen het je!

Kleding

Net als iedereen, heb ook jij als man genoeg kleding nodig wanneer je op vakantie gaat. Het enige verschil is vaak, dat we ons niet meermaals per dag hoeven om te kleden, maar aan een paar t-shirts, polo’s en overhemden voldoende hebben. Dit in combinatie met wat shorts en een goede zwembroek, maakt het dat we vaak maar de helft van onze koffer gevuld krijgen met kleding. Wel is het aan te raden om wat extra ondergoed en sokken mee te nemen, aangezien het altijd kan voorkomen dat je een keer vaker een schone boxer wilt aan kunnen trekken. Ga je bijvoorbeeld 8 dagen op vakantie, neem dan twee extra onderbroeken mee, zodat je aan het eind van je vakantie niet hoeft na te denken of je nog wel een schone in je koffer hebt liggen.

Goed gevulde toilettas

Wij mannen hoeven ons niet op te maken, maar scheren en ook onze haren zijn wel van belang. Neem daarom een toilettas met met spullen die je nodig hebt. Zorg dat je bijvoorbeeld kleine flesjes shampoo, conditioner, douchegel, tandpasta en een normale tandenborstel inpakt. Vergeet ook niet om scheerspullen, deodorant en eventuele andere persoonlijke items mee te nemen die je dagelijks nodig hebt. Neem je alleen een handbagage koffer mee, controleer dan voor vertrek wel de Easyjet handbagage regels, zodat je zeker weet of je wel vloeistoffen zoals shampoo en parfum mee mag nemen en hoeveel dit maximaal mag zijn.

Elektronica

Wanneer we het hebben over elektronica, denken de meesten natuurlijk direct aan een telefoon. Dat je deze meeneemt, dat is logisch. Wist je dat je daarnaast ook je laptop of tablet mee kunt nemen, zodat je een stuk comfortabeler film of serie kunt kijken. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat het de nodige ruimte in beslag neemt. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je kijkt of je in het land waar je verblijft, wel dezelfde stekkers kunt gebruiken. Het kan namelijk zo zijn dat je een wereldstekker nodig hebt, omdat je anders je telefoon, laptop of tablet niet op kunt laden.

Reisdocumenten

Het is belangrijk om al je reisdocumenten georganiseerd en binnen handbereik te hebben. Zorg ervoor dat je je paspoort, identiteitskaart, rijbewijs, boardingpass en eventuele andere relevante documenten bij je hebt. Het is ook verstandig om kopieën van deze documenten te maken en deze apart op te bergen, voor het geval er iets misgaat tijdens je reis. Zo kun je wel aantonen wie je bent en maakt dit het doen van een eventuele aangifte een stuk gemakkelijker.

Tot slot

We kunnen wel stellen dat wanneer je als man op vakantie gaat, we een stuk minder nodig hebben dan vrouwen. Los van de praktische spullen, hebben mannen vaak maar de helft van het aantal kleding nodig en is ook de toilettas in veel gevallen beduidend minder gevuld dan bij vrouwen. Wat vooral van belang is, is dat je zorgt voor de praktische spullen zoals wat kleding, je paspoort en wat geld. Mocht je iets missen, dan kun je dit gewoon kopen op je bestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *