Steeds vaker wordt Bitcoin geaccepteerd als betaalmethode, en tegenwoordig is het zelfs dat bij sommige werkgevers al mogelijk je salaris te ontvangen in Bitcoin. Dit is een mooie mogelijkheid, maar soms ook een spannende ontwikkeling voor werkgevers en werknemers. Ben je nog niet helemaal thuis in de crypto wereld, maar heb je wel interesse om jezelf in te lezen? Lees dan snel dit artikel en leer de basics!

Het ontstaan van Bitcoin

Het klinkt vast bekend: Bitcoin. Het is de allereerste cryptocoin die in 2009 is ontstaan, dit is een van de redenen dat het zo bekend is. Wie precies achter het concept van cryptocurrencies zit, is niet helemaal bekend maar er wordt wel vaak gesproken over Satoshi Nakamoto. Satoshi zou mogelijk een pseudoniem van een persoon of groep moeten zijn. Tegenwoordig is er niks meer over deze persoon te vinden.

In het kort

Cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, zijn regels met computercode die een bepaalde geldwaarde bij zich dragen. Je kan het zien als een soort wachtwoord. Deze coderegels worden gegenereerd door elektriciteit en krachtige computers. Zoals eerder is aangegeven is Bitcoin de eerste cryptocurrency, sindsdien zijn er nog veel meer andere cryptomunten opgericht. Deze andere munten die later ontstaan zijn worden ook wel Altcoins genoemd. Voorbeelden van deze Altcoins zijn Ethereum, Litecoin en Ripple. Deze zijn verkrijgbaar bij aanbieders die online te vinden.

Decentralisatie 

Het grootste voordeel van de cryptocurrency en Bitcoin is dat deze munt gedecentraliseerd. Dit omdat het namelijk door geen enkele instelling gecontroleerd wordt. Het netwerk wordt beheerd door dedicated computers die verpreid zijn over de hele wereld. Dit zorgt er voor dat veel mensen hun heil zoeken bij crypto, aangezien de banken en overheidsinstellingen minder vertrouwd worden. 

Waarde van Bitcoin

Wat precies de waarde is van een Bitcoin of Altcoin wordt uiteindelijk bepaalt door wat mensen ervoor willen betalen. Op dit gebied vallen crypto’s erg goed te vergelijken met aandelen, aangezien hierbij ook een ontmoetingspunt tussen de vraag- en aanbod prijs ontstaat. Hiernaast wordt de waarde van de Bitcoin bepaald door een koers die snel kan veranderen, waardoor je vaak misloopt of juist net op het goede moment investeert!

Hoe kan ik beginnen met Bitcoin?

Je kan Bitcoin kopen bij een broker, ofwel een aanbieder die online te vinden zijn. Hier koop je de Bitcoin die toegevoegd worden aan een online wallet. Het is zaak een betrouwbare broker te vinden zoals anycoindirect. Hier vindt je niet alleen Bitcoin, maar ook alle andere grotere Altcoins.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *