Wanneer je goederen verkoopt moet je een magazijn hebben om de voorraden van je goederen op te slaan. Helaas wordt magazijncapaciteit soms een probleem als je veel goederen moet opslaan. Dat komt omdat je meer moet betalen voor een groter magazijn op het moment dat je meer opslagcapaciteit nodig hebt. Je hebt dus meer ruimte nodig nadat je bedrijf groter is geworden. Als dat gebeurt, heb je twee opties: je magazijn uitbreiden door het te renoveren of de beschikbare ruimte in je magazijn benutten door een verdiepingsvloer of twee te installeren. Uitbreiden van je magazijn is natuurlijk geen optie als je geen extra grond rondom je magazijn hebt. De enige optie is dus om de beschikbare ruimte in je magazijn te benutten, zeker als de magazijnstellingen in je magazijn nog ver van het plafond van het magazijn reiken.

Entresolvloeren installeren

Een van de manieren om je magazijncapaciteit te optimaliseren is door het plaatsen van entresolvloeren. Gelukkig zijn entresolvloeren veelzijdig. Dit betekent dat je ze niet alleen op je stelling kunt installeren om hun capaciteit te vergroten, maar dat je ze ook kunt gebruiken om sterke en stijve platforms te maken. Aangezien een magazijn meestal een zeer hoog plafond heeft, is het altijd een goed idee om de magazijncapaciteit te benutten totdat je de plafonds bijna kunt aanraken. Dat kan als je entresolvloeren op de wanden van het magazijn plaatst om platforms te maken waar je je goederen kunt neerzetten. Zo is er geen verloren ruimte meer in je magazijn.

Je magazijnstellingen vervangen

Een andere manier om je magazijncapaciteit te optimaliseren is door je magazijnstellingen te vervangen. Je magazijnstelling past misschien goed bij de goederen die je eerder verkocht, maar als je bedrijf echter groeit en groter wordt, heb je meer goederen op voorraad. Het is dus misschien het beste om elke magazijn stelling dat je nu hebt te vervangen om aan je huidige behoeften te voldoen. In dit geval kun je grotere en hogere magazijnstellingen aanschaffen, zolang ze maar in je magazijn passen. Dus als de magazijnstellingen die je nu hebt nog lang niet de plafonds van je magazijn bereiken, kun je ze beter vervangen door hogere modellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *