Hoewel er flink wat ijdele mannen rondlopen, geven mannen over het algemeen minder om hun uiterlijk dan vrouwen. Vrouwen trekken zich namelijk veel meer aan van de mening van anderen en mannen dragen vaak gewoon wat ze zelf willen. Hoewel dit voor de meerderheid geldt, is het toch belangrijk dat je als man goed voor jezelf blijft zorgen. Het gebruiken van de juiste haarverzorging is daarom ook heel belangrijk. Ook mannen hebben namelijk diverse soorten haartypes en structuren. Hier zijn dan weer verschillende producten goed voor. Het kan goed zijn dat jouw kapsel er heel anders en beter uit gaat zien, zodra je besluit de juiste producten te gebruiken. 

Volg jij de laatste trends?

Natuurlijk vinden mannen het ook leuk om met de laatste trends mee te doen. Denk aan de wat strakkere korte broeken, en weer de losvallende lange broeken die heel erg in trek zijn. Het skinny jeans tijdperk is voorlopig wel even afgelopen en dit zie je heel goed door de wandelgangen heen. Niet alleen op straat, maar ook op scholen zie je de stijlen drastisch veranderen. Het is dus niet zo gek dat de meerderheid zich wil aanpassen aan deze nieuwe trend. Het oversized kleden zal nog wel een tijdje blijven. Om je look helemaal af te maken, kun je ervoor kiezen om meer moeite te stoppen in je kapsel. Denk aan een wat rommeliger kapsel of een middenscheiding. De opgeschoren koppies zie je ook nog wel, maar ook dit neemt steeds meer af.

Haarproducten voor mannen

Bij de verschillende soorten haarverzorging kun je denken aan spullen zoals shampoo, conditioner, haarmasker of een specifieke olie. Als je vaak last hebt van droge punten, dan kan de olie een ware toevoeging zijn aan jouw dagelijkse haar routine. De meeste mannen maken slechts gebruik van een shampoo, maar er wordt dan wel meer gebruikgemaakt van gel. Gel zorgt er namelijk voor dat je haar in een bepaalde richting gaat staan en je kunt hier een heel fraai kapsel mee maken. De een maakt hier meer van gebruik dan de ander. Zodra je hier teveel van gebruikt, kan het zo zijn dat jouw haar vettig oogt en dit is natuurlijk niet wat je wilt. Ook bij mannen is het belangrijk om je haar goed te blijven wassen, anders kunnen de gelresten zich ophopen op de hoofdhuid..

Een stuk minder opbergruimte

Het scheelt dat je als man misschien een hoop minder opbergruimte nodig hebt. Zo zul je minder producten gebruiken en dus minder kastruimte innemen. Dit scheelt weer in geld bij bijvoorbeeld de verbouwing van je badkamer. Zodra je namelijk kunt gaan nadenken over het badmeubel dat je wilt kopen, zul je snel tot de conclusie komen dat een kleiner en vaak goedkoper model veel beter bij jou aansluit. Alle beetjes helpen zeggen we dan maar. Als je nog een partner hebt, dan moet je hier natuurlijk wel rekening mee houden. Het is dan handig om te overwegen om toch voor een wat groter model te kiezen in je woning, zodat je genoeg ruimte hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *