Als motorrijder heb je motorkleding nodig. Je kunt daarbij kijken naar een heel motorpak, maar dat is niet altijd noodzakelijk. Een 1-delig motorpak is wel nodig voor circuitrijders. Soms is het zelfs verplicht. Naast het circuit is een 1-delig motorpak minder praktisch: het heeft geen zakken en je trekt het niet bij bestemming weer gemakkelijk uit. Dan kun je ook voor een 2-delig pak kijken, of gewoon los naar motorbroeken en motorjassen. Het voordeel van een 2-delig motorpak is dat je verschillende maten kunt kiezen voor je broek en je jas, zodat beide perfect zitten. Die optie is er niet voor een 1-delig motorpak.

Motorjassen

Op de motor heb je een motorjas nodig. Dat heeft vooral met veiligheid te maken, maar als je dagelijks de motor pakt wil je waarschijnlijk ook dat de jas je goed staat. Er zijn motorjassen van leer en textiel. Beide zijn gemaakt om veilig te zijn. Textiel motorjassen zijn vaak wat praktischer. Het voordeel van een leren motorjas is weer dat deze zich naar je lichaam gaat vormen en zo perfect valt. Leer oogt natuurlijk ook iets stoerder. Toch zijn motorjassen van textiel beter in verschillende weersomstandigheden. Als je dus regelmatig op de motor zit, ongeacht het weer, kun je misschien beter gaan voor motorjassen van textiel.

In de zomer

Of je nu een motorpak of alleen een motorjas zoekt, je hebt ook te maken met warmere dagen op de motor. Natuurlijk is het heerlijk om te rijden in de zomer, maar het kan best warm worden met die stevige kleding. Dan kies je voor doorwaai motorkleding. Er zijn doorwaai motorpakken en doorwaai motorjassen – allemaal speciaal voor de warmere dagen. Omdat ze ‘doorwaaien’ wordt het minder heet op de motor. Je koelt tijdens je rit toch een beetje af onder die motorkleding met de doorwaaijas of het doorwaaipak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *