Als het gaat om de afdeling herenschoenen, is het algemeen bekend dat formele schoenen op de eerste plaats komen. Omdat we het grootste deel van onze tijd in werkkleding doorbrengen, zoals overhemden, blazers en broeken, is het niet meer dan normaal dat formele schoenen het ideale metgezel van veel mannen zijn. Naast kantoorschoenen zijn formele schoenen een populaire keuze voor mannen bij het bijwonen van een bruiloft of feest. Het is dus geen wonder dat ze een favoriet zijn voor elke man. Wil je ook formele mannenschoenen kopen die je in je meubelwastafel kunt opbergen? Gebruik dan de onderstaande tips! 

Klassiekers 

Als je door te veel opties geen idee meer hebt, raden we je aan om voor een klassieke stijl te kiezen. Klassieker dan oxfords en brogues wordt het simpelweg niet als je op zoek bent naar mannen schoenen voor een formele gelegenheid. Gedefinieerd door gesloten vetersluiting, een afgeronde voorkant en/of patronen, het kan niet worden overtroffen, ongeacht de gelegenheid. Oxfords en brogues zijn dus beide zeker goede opties als je formele mannenschoenen wilt kopen, vooral als ze van zwart of bruin leer zijn gemaakt. 

Materiaal

Bij het kopen van formeel schoeisel voor heren is het onder meer van belang om te letten op het materiaal waarvan het gemaakt is. Leer is bijvoorbeeld populair voor schoenen en staat bekend om zijn vermogen om langer mee te gaan dan zijn alternatieven. Houd echter rekening met je klimaat, want schoenen die niet gemaakt zijn van leer zijn een betere keuze voor nat weer. Desondanks horen formele schoenen wel echt gemaakt te zijn van leer. 

Twist

Als je een meer trendy look wilt met je volgende paar formele schoenen voor mannen, zijn opties zoals monniksschoenen met gespdetails, slanke semi-formele laarzen of accenten zoals kwastjes of gekleurde buitenzolen een stijlvolle keuze om te maken. Dit schoeisel zal er alsnog formeel uitzien, maar geeft er toch een twist aan. Vooral voor de man die er van houdt om op te vallen, is het een aanrader om dit te doen. 

Draagbaarheid

Houd ook rekening met draagbaarheid bij het kiezen van je formele schoenen. Als het buigen en strikken van veters niets voor jou is, voegen loafers een formele sfeer toe die je alleen maar hoeft aan te trekken. Dit kan erg handig zijn, terwijl het ook zeker in de zomer lekker en comfortabel is om loafers te dragen tijdens een formele gelegenheid. Je voeten kunnen in deze schoenen namelijk goed ademen, waardoor ze erg draagbaar zijn tijdens zonnige dagen. 

Kleur

Voorbij zijn de dagen dat formele schoenen voor mannen alleen in zwart en bruin waren. Tegenwoordig kun je kiezen uit grijs en blauw tot bruin en kastanjebruin. Alhoewel het tegenwoordig dus mogelijk is om voor allerlei verschillende tinten te kiezen bij het kopen van formele herenschoenen, kiezen de meeste mannen alsnog voor zwart of bruin schoeisel. Dat is logisch aangezien deze kleuren als erg formeel worden gezien, terwijl ze ook nog eens bij zo goed als alle outfits passen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *