Ben je op zoek naar een manier waarop je je woonkamer in een handomdraai stijlvol en tijdloos kunt inrichten? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Wist je dat je je woonkamer met steigerhouten meubelen al snel een mooie uitstraling kunt geven? Daarom zetten we in dit artikel steigerhout in het zonnetje. Het is een veelzijdige houtsoort waar je van alles van kunt (laten) maken, van kasten tot hoogslapers en tafels. Je ziet het vaak terug als stijlvolle tuinmeubelen, maar ook in je woonkamer kunnen ze het verschil maken.

Wat is steigerhout?

Steigerhout wordt doorgaans gemaakt van het hout van de lariks. Het heeft van oorsprong dienst gedaan op de bouwsteigers. Dat betekent dat het een stevige houtsoort is die wel wat kan hebben. Dat leven op de bouwsteigers zorgt er ook voor dat steigerhout zijn unieke, robuuste uiterlijk krijgt. Je ziet dat het hout heeft geleefd, wat het karakter geeft en zorgt voor een opvallende uitstraling. Wanneer het hout op de juiste manier behandeld is, bijvoorbeeld met een nano-coating, zal het lang meegaan en niet snel slijten. Dat maakt het een ideale materiaalsoort om meubelen van te maken.

Hout gaat niet uit de mode

Het mooie aan steigerhout is dat het geen modetrend is, maar juist trendbestendig is. Het zal hierdoor niet uit de mode raken. Dat zit zo: hout is een natuurproduct dat een neutrale uitstraling heeft. Zo ook steigerhout. Dat zorgt ervoor dat steigerhout altijd mooi zal blijven. Wil je van je steigerhouten tafel of TV-meubel van steigerhout echt iets bijzonders maken, dan kun je hem laten behandelen met een beits. Ook kun je kiezen voor een white wash of een grey wash. Daarmee geef je je meubel al snel een unieke uitstraling.

De veelzijdigheid van steigerhout

Van steigerhout kun je niet alleen mooie meubelen laten maken voor in de woonkamer. Ook voor de inrichting van de tuin, de slaapkamer en de kinderkamer kun je steigerhout gebruiken. Wil je een echt uniek meubel, dan kan een specialist zoals VanLonden je steigerhouten meubel zelfs volledig op maat maken. Ideaal wanneer je een bijzonder idee hebt waarmee je je woonkamer helemaal af kunt maken. Ga je dus verhuizen, of wil je de inrichting van je woonkamer helemaal omgooien? Kies voor steigerhout!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *