Al gaat u een wijnkast kopen zijn er drie maten wijnkasten waar u uit kunt kiezen: kleine wijnkast, middelgrote wijnkast en grote wijnkast.  Misschien wilt u een wijnkoelkast installeren in een (bestaande) keukennis. Dan is het handig als u een wijnkast kunt vinden die perfect in het interieur past. Gebruik onze handige filters. U kunt de breedte, hoogte en diepte van de wijnkast bepalen:

Hoogte: naar keuze van 450 tot 1800+ mm

Breedte: mogelijk van 145 tot 750 mm

Diepte: mogelijk van 440 tot 750 mm

Wat zijn de meest voorkomende maten van wijnkasten?

Dat wijnklimaatkasten in verschillende maten bestaan is duidelijk, maar er zijn ook enkele standaardmaten voor wijnkasten. Deze standaardmaten worden door grote bedrijven gehanteerd om het voor keukenapparatuur producenten makkelijk te maken om apparatuur makkelijk in te passen in een keuken. Elke keuken kan er eigenlijk in eerste instantie vanuit gaan dat er een wijnkast in kan.

De meest voorkomende maten van wijnkasten zijn: wijnkast 30 cm, wijnkast 45 cm, wijnkast 60 cm. Deze standaardmaten houden rekening met de breedtemaat van een keukenkastje. Een brede wijnkast neemt meer ruimte in beslag, maar biedt ook meer capaciteit. Het hangt af van wat er in u keuken of huiskamer past.

Zorg ervoor dat de kast via de achterkant op een voeding kan worden aangesloten. De warmteafvoeropening bevindt zich aan de onderzijde van de voorzijde. Daarom is het belangrijk dat deze niet door een sokkel wordt afgedekt of dat de sokkel tevens van een rooster is voorzien.

Een wijnkast heeft verse lucht aan de achterkant nodig om goed gekoeld te worden. Dit betekent dat er verse lucht nodig is aan de achterkant. Als het toestel volledig geïnstalleerd is zonder toevoer van verse lucht, kan de compressor in korte tijd oververhit raken.

Mijn-Wijnkoelkast helpt bij de keuze van de breedte van uw wijnkast

Door de hoeveelheid ervaring die de ondernemers van Mijn-Wijnkoelkast hebben kunnen zij u goed adviseren op het gebied van de breedte van uw wijnkast. Er zijn verschillende factoren die hier een rol in spelen. De persoonlijke service en uitgebreide aftersales zorgen voor een erg plezant totaalplaatje. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *