Momenteel zijn er verschillende soorten kattenluiken die je op de markt kunt vinden, waaronder een magnetisch kattenluik en een kattenluik met chip. Beide soorten kattenluiken hebben hun respectievelijke voor- en nadelen. Waarom moet je een kattenluik installeren? De reden daarvoor is om katten toegang te geven om gemakkelijker het huis in of uit te kunnen gaan. Katten zijn actieve dieren en willen altijd in een groot gebied spelen, en dat is maar een klein deel van de reden waarom ze altijd het huis uit willen. Door een kattenluik te installeren, hoef je niet elke keer de deur van je huis te openen of sluiten als de kat binnenkomt of weggaat. Katten kunnen gemakkelijk zelf door het kattenluik naar binnen, zonder hulp van iemand. Het helpt je zeker om gemakkelijker om te gaan met je kat. Op deze manier kun je je tijd gebruiken om andere dingen te doen die belangrijker zijn dan alleen deuren openen en sluiten voor katten. Momenteel zijn er verschillende soorten kattenluiken die je moet kennen. De uitleg zie je hier.

Handmatig of magnetisch kattenluik

Ten eerste is er het magnetische kattenluik. Dit is een type kattenluik dat voor het eerst verscheen en veel wordt gebruikt door kattenliefhebbers die katten in huis houden. Dit kattenluik kan opengaan als de kat door de deur gaat en daarna weer stevig sluiten doordat er een magneet aan het kattenluikje is bevestigd. Het voordeel is dat magnetische kattenluiken gemakkelijker te installeren zijn omdat er geen instellingen nodig zijn.

Kattenluik met chip

Het tweede type is het kattenluik met chip. Dit is een meer geavanceerd type kattenluik dat gebruik maakt van microchiptechnologie die je kat kan herkennen, zodat het alleen voor je kat kan worden geopend. Wanneer een andere niet-herkende kat het huis binnen wil, geeft het kattenluik geen toegang omdat het kattenluik automatisch op slot gaat. Een andere verfijning is dat dit kattenluik kan worden ingesteld wanneer de deur kan worden geopend met de chip en wanneer deze volledig op slot gaat. Dit voordeel maakt het veiliger voor je kat omdat hij niet naar buiten kan op de door jou ingestelde uren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *