Een dessert heeft meestal een zoete en frisse smaak, zoals ola ijs. De zoete en frisse smaak dient als opfrisser om bijvoorbeeld de geur van vissmaak uit het vorige gerecht te verwijderen. In Europa wordt het vaak gegeten als afsluiter van een complete maaltijd. Deze complete maaltijd bestaat uit 3 soorten gerechten, namelijk voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Praten over een dessert is erg interessant omdat er veel verschillende heerlijke desserts zijn. Er zijn twee vormen van desserts die je moet kennen. Je vindt ze in de volgende toelichting.

Koud dessert

De eerste vorm van dessert is een koud dessert, een dessert dat koud wordt geserveerd met een temperatuur van 10-15 graden of minder. De meest populaire koude desserts zijn pudding, ijs, fruittaarten, enzovoort. IJs bestellen doen veel mensen als dessert omdat ijs een fijne, frisse afsluiter is. Daarnaast kent ijs ook veel variaties, bijvoorbeeld ijs met amandelen, hazelnoten, koekjes, cakes of brownies. Voor degenen onder ons die te zwaar zijn en op dieet zijn is een dessert met minder calorieën een betere keuze.

Warm dessert

De tweede vorm van desserts is een warm dessert, een dessert dat wordt geserveerd met een warme temperatuur van ongeveer 60 graden Celsius. Dit warme dessert kan de vorm hebben van pannenkoeken, geflambeerde bananen, soufflé of appeltaart.

Het juiste dessert kiezen

Wanneer je een volledige maaltijd eet, kun je kiezen uit verschillende soorten voor-, hoofd- en dessertmenu’s. Om de perfecte smaak van een gerecht te krijgen, moet je letten op de volgorde waarin je eet. Het kiezen van een dessert wordt vaak beïnvloed door verschillende dingen, zoals weersfactoren. Zoals eerder vermeld zijn er twee vormen van desserts, namelijk koude desserts en warme desserts. Wanneer de temperaturen lager zijn, moet je een warm dessert kiezen, zodat het dessert niet alleen als dessert dient, maar ook als een gerecht dat het lichaam kan opwarmen. Je moet ook letten op de calorieën, omdat desserts meestal veel suiker en veel calorieën bevatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *