Het antwoord op die vraag is eenvoudig: heb je een trap in huis, dan kan die gerenoveerd worden! Dat is wel zo prettig wanneer je merkt dat je trap begint te slijten, of je toe bent aan iets nieuws. Of je nu een dichte trap hebt, een open trap, een betonnen trap of juist een houten trap: een expert op het gebied van traprenovaties kan hem renoveren. Tegenwoordig kan zelfs een wenteltrap worden gerenoveerd, iets dat voorheen onmogelijk was. Een traprenovatie levert veel voordelen op. Zo kun je je trap er mooier, stiller, sterker en slijtbestendiger mee maken. Ben je benieuwd hoe dat werkt? Lees dan snel verder, want we vertellen je er alles over.

Hoe werkt een renovatie?

Tijdens een traprenovatie, worden er nieuwe overzettreden voor je oude trap gemaakt. Die worden zorgvuldig op maat gemaakt, en vervolgens over de oude treden gemonteerd. Op die manier heeft je trap in een handomdraai een nieuw uiterlijk. Een traprenovatie kan hierdoor al binnen één dag voltooid zijn, waardoor je niet lang in de rommel zit. Door je trap te laten renoveren, zorg je ervoor dat hij er weer prachtig uitziet, minder snel slijt en ook nog eens veiliger wordt. Een versleten trap wordt namelijk snel glad, waardoor je erover uit kunt glijden. Laat je je traprenovatie met vinyl uitvoeren, dan kun je je trap ook stiller maken. De overzettrede wordt gemonteerd met een speciale lijm, die flexibel blijft na het drogen. Daardoor veert de trede goed mee met je voet, en kraakt hij niet.

Verschillende mogelijkheden

Je hebt veel te kiezen wanneer het om een traprenovatie gaat. Zo kun je kiezen uit verschillende materialen om de overzettreden van te laten maken, zoals PVC, HPL en vinyl, maar bijvoorbeeld ook massief hout. Kies je voor een hoogwaardige kunststof, dan wordt je trap niet alleen mooi, maar ook oersterk. Kunststoffen zoals PVC slijten niet snel, waardoor je trap toekomstbestendig wordt en lang mooi zal blijven. Met zo’n trap kun je vervolgens weer jaren vooruit, zonder dat je er werk aan hebt.

Eenvoudig te onderhouden

Doordat je trap na zo’n renovatie onderhoudsvriendelijker is, hoef je er zelf niets meer aan te doen om hem mooi te houden. Maar dat is niet alles: een naadloze afwerking zorgt ervoor dat vuil en stof weinig kans krijgt om zich in de trap te nestelen. Je maakt je trap dus ook sneller en eenvoudiger schoon. Ook geniet je na een renovatie van een trap die weer helemaal aansluit bij je smaak, de mode en je interieur. Je kunt er ook voor kiezen je trap uit te rusten met bijzondere accessoires, zoals ledverlichting. Die wordt onderaan de treden gemonteerd, en zorgt ervoor dat je altijd zult kunnen zien waar je loopt. Enthousiast? Neem dan snel contact op met een traprenovatie-expert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *