Wist je dat koffie en thee naast kraanwater tot de meest gedronken dranken behoren? Hierbij is koffie verreweg het populairst. Dat bleek uit recent Nationaal Koffie en Thee onderzoek. Stiekem is dit ook geen wonder. Koffie staat in ons land voor gezelligheid, gastvrijheid. Het gevoel van even ontspannen en opladen. De meeste mensen zweren er bij om wakker te worden of zelfs de dag af te sluiten. Ook worden er heel wat kopjes koffie op het werk gedronken. Als je ergens komt, dan is het eerste wat zij vragen: ‘wil je koffie of thee?’

Koffie zit in ons DNA. Er is bijna geen enkel huishouden waar geen vorm van koffie aanwezig is. Sommige mensen pakken enorm uit met luxe koffiezetapparaten, terwijl anderen weer simpelweg voor oploskoffie kiezen. Maar hoe zet je de lekkerste koffie en waarom is lekkere koffie in huis nu toch zo belangrijk? 

Hoe zet je de lekkerste koffie? 


Voor het zetten van heerlijke koffie is het allereerst belangrijk dat je koffiezetapparaat goed wordt onderhouden. Daarom vind je hier handige tips om je espressomachine te ontkalken. In kraanwater zit nou eenmaal kalk. Dat valt niet te voorkomen. Enkel door het gebruik van een waterfilter kun je kalkaanslag voorkomen. Zolang je dit niet toepast is ontkalken de enige manier waarop je jouw koffie smaakvol kunt houden. Koffiezetten in een koffiezetapparaat vol kalkaanslag is geen aanrader. Deze smaak proef je uiteindelijk door in je koffie. 

Goed onderhoud van je koffiezetapparaat of espressomachine is dan ook van essentieel belang. Daarnaast is het ook goed om op zoek te gaan naar de juiste koffie. Dat is voor iedereen anders. Waar de één doel is op lichtzoete koffie, kan het bij de ander niet bitter genoeg zijn. Ga daarom vooral eens naar een koffiespeciaalzaak en laat je verrassen door de verschillende mogelijkheden en smaken. Zo leer je meer over de verschillende koffiesoorten en welke het best bij jou past. 

Hoe belangrijk is lekkere koffie nu echt? 


Maar hoe belangrijk is het nu eigenlijk echt om zelf lekkere koffie te kunnen zetten? Waarom zou je niet gewoon naar een restaurant gaan wanneer je écht goede koffie wilt drinken? Omdat koffie in ons DNA hoort. Het zit vastgegroeid met wie we zijn. In Nederland hoort lekkere koffiedrinken bij gastvrijheid. Door het aanbieden van koffie laat je zien dat je iemands aanwezigheid op prijs stelt. Het is niet voor niets dat er heel wat HG producten op de markt zijn gebracht voor verschillende soorten koffiezetapparaten. We denken steeds luxer, kopen de meest kwalitatieve machines en onderhouden deze effectief om maar de lekkerste koffie te kunnen zetten. 

Niet alleen voor wanneer er gasten over de vloer zijn, maar ook om zelf regelmatig van een momentje rust te genieten. Koffie staat voor genieten, even een rustmomentje op een drukke dag inplannen. Jezelf de tijd gunnen om rustig te zitten en te genieten van een heerlijke kop koffie. Dat is waar koffie voor staat. Dat is waarom je lekkere koffie in huis móet hebben. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *