Hoe je jouw tuintrampoline perfect onderhoudt

Omdat het onderhouden van een huis, van de auto en van bijna al het andere wordt gezien als een echte mannentaak (uitzonderingen daargelaten) geven wij jou in deze blogs graag handige tips die jij kunt gebruiken om de tuin trampoline van jouw kinderen perfect te onderhouden voor een maximale levensduur.

Het belang van een goede kwaliteit trampolinerand

Een trampolinerand is een van de belangrijkste onderdelen van een trampoline die ook nog eens het meeste te voorduren krijgt. Een trampolinerand staat constant bloot aan de krachten die loskomen tijdens het springen. Schurende bewegingen over de veren en het frame zorgen voor slijtage. En dan ook nog eens de wisselende weersomstandigheden. Regen, onweer of felle zon? Een trampolinerand moet overal tegenkunnen. Wacht dan ook nooit te lang met het vervangen van jouw trampolinerand. Zo voorkom je pijnlijke ongelukjes en direct contact tussen de veren en huid. Een trampoline rand 244 is de meest voorkomende trampoline maat! Welke maat heb jij in jouw tuin staan?

Hoe elastisch zijn jouw springmat en trampoline veren nog?

Na de trampolinerand zijn de springmat en de trampolineveren aan de beurt. Wederom een tweetal onderdelen dat aan constante krachten en veranderingen wordt blootgesteld. Een trampoline springmat wordt vaak gemaakt van elastische mesh, waarbij de veren vaak van RVS worden gemaakt. Na verloop van tijd verliezen beide onderdelen hun elastische eigenschappen waardoor de springmat er slapjes bij gaat hangen. Een slap gespannen springmat zorgt weer voor scheuren, klappen op het frame en uitgerekte veren. Vervang dan ook altijd de springmat en veren tegelijkertijd.

Extra veiligheid realiseer je met een stevig veiligheidsnet

Vooral voor de jongste springers onder ons is een veiligheidsnet geen overbodige luxe. Wanneer je net begint met springen en wellicht nog niet zoveel ervaring hebt is een veiligheidsnet een musthave. Het voorkomt namelijk dat je van de trampoline kan vallen mocht je onverhoopt een keer misspringen. Een goed veiligheidsnet is gemaakt van mesh, hangt niet slap en is voorzien van een dubbelzijdige ritssluiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *