In ons land ben je verplicht om een auto te verzekeren als dit voertuig op je naam staat. Je kunt dus simpelweg niet onder het afsluiten van een autoverzekering uit komen, dat is echt onmogelijk. Helaas kan dit nog wel eens flink wat geld kosten. Per maand moet je namelijk een premie betalen aan de verzekeraar. Gelukkig zijn er wel een paar tips waar je gebruik van kunt maken om dit bedrag te verminderen. Betalen voor de autoverzekering moet je dus sowieso, maar door de tips die genoemd worden in dit artikel in werking te stellen kun je nog wel wat geld besparen. Zo kun je dus een goedkope autoverzekering krijgen. 

Vergelijk de autoverzekeringen

Je autoverzekering vergelijken moet je hoe dan ook doen als je zo’n polis af wilt sluiten. Hierbij moet je natuurlijk met name kijken naar waar je het voordeligst een autoverzekering kunt afsluiten. In ons land zijn er namelijk veel verschillende verzekeraars waarbij dit mogelijk is. Deze maatschappijen bieden stuk voor stuk diverse verzekeringen aan, waarbij ze hun eigen prijzen en voorwaarden hanteren. Hierdoor kan het nog wel eens een lastig klusje zijn om alle opties handmatig te vergelijken. Het is daarom beter om gebruik te maken van een vergelijkingssite, waar je ook het berekenen van je autoverzekering kunt doen. Let overigens niet alleen op de premie van de polis, maar kijk ook naar andere dingen. Hierbij moet je onder meer denken aan de dekking, maar ook aan het eventuele eigen risico. 

Betaal per jaar

Je moet voor je autoverzekering dus maandelijks premie betalen. Toch hoeft dit niet beslist, al doen de meeste Belgen het wel. Het is namelijk ook mogelijk om de premie per jaar te betalen. Dit wordt dus niet heel vaak gedaan, maar over het algemeen is het wel de voordeligste optie. Het is daarom zeker verstandig om eens te checken of het inderdaad goedkoper is om de premie voor je autoverzekering per jaar te betalen in plaats van per maand. Natuurlijk moet je wel in staat zijn om dit bedrag in één keer over te maken, wat nog best veel geld zal zijn. Door dit te doen kun je alsnog vrij veel geld besparen op de premie. Reken dit goed uit voordat je bepaalt of je het per jaar of toch per maand wilt betalen.

Betaal kleine schades 

Heb je schade opgelopen aan je auto? Het is dan natuurlijk noodzakelijk om de vierwieler naar een monteur te brengen. Als deze specialist je vertelt dat de schade goedkoop is om op te lossen dan kan het verstandig zijn om dit zelf te betalen. Je regelt het dan dus niet via je autoverzekering. Dit komt doordat het melden van schade ervoor kan zorgen dat je een paar schadevrije jaren kwijtraakt. Vervolgens zorgt dit er over het algemeen voor dat de premie duurder wordt, waar je natuurlijk niet op zit te wachten. Door de kleine schades zelf te betalen zul je dus voorkomen dat dit bij jou gebeurt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *