Wist je dat de zorg 1 van de grootste werkgevers is? Die bovendien veel nieuwe medewerkers nodig heeft, ook (of misschien juist!) mannen? Misschien heb jij het nu minder naar je zin in je werk. Of ben je werkzaam in een vakgebied waar door Covid minder werk is. Of misschien ben je om andere reden op zoek naar een andere baan. In de zorg werken is ontzettend mooi. Je doet zinvol werk. En nu en in de toekomst zijn er alleen maar meer mensen nodig die in de zorg werken.

Het werken in de zorg is ontzettend afwisselend. Elke dag is anders. En de zorg gaat altijd door, je kunt in de zorg zowel met fllexibele uren als vaste uren werken. Wat je mooi kunt combineren met andere belangrijke zaken, zoals je gezin of juist een studie. Met werken buiten kantoortijden ontvang je mooie toeslagen op je salaris.

Door er met familie en vrienden over te praten krijg je vast een idee of het bij je past. Ook onder vrienden en familie zijn er vast mensen die al in de zorg werken. Je kunt hen vragen wat zij doen en hoe hen dat bevalt. Zij denken vast graag met je mee over wat bij jou past.

In de zorg werken kan op veel terreinen: huishoudelijke hulpen helpen zorgvragers thuis bij het huishouden, helpenden ondersteunen bijvoorbeeld als iemand niet meer zelf kan douchen. In het verpleeghuis zijn woonassistenten werkzaam. Zij helpen op de woonkamers bij het eten en verzorgen ook activiteiten op de groep. Verzorgenden IG en verpleegkundigen ondersteunen zorgvragers ook als er meer medische taken gedaan moeten worden, denk aan insuline injecteren. Een andere job vraagt om andere kennis en vaardigheden. Het is fijn als je een stap wilt maken, dat je op een eenvoudige en vrijblijvende manier kunt kennismaken. Gelukkig kan dat met e-learning van E-learning Made Easy. Voor elke functie in de zorg hebben zij e-learning die aansluit bij dat niveau. Meer weten? Vind hier een groot aanbod e-learnings: E-learning zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *