Er gaat niets boven het ondertekenen van de papieren van een nieuw huis. Te midden van alle opwinding – en chaos – van het kopen van een nieuw huis, is er één heel belangrijk item dat je niet mag vergeten af te vinken van je takenlijst: het vervangen van de sloten.

Terwijl je de sleutels krijgt van je nieuwe huis, weet je niet hoeveel exemplaren de vorige eigenaar heeft gemaakt en hoeveel er nog rondzweven. Daarom is het belangrijk om de sloten te laten vervangen. Een professionele slotenmaker zoals slotenmakerbelgie.com is in staat om de klus veilig en snel te klaren, terwijl jij je met andere belangrijke (en leuke) dingen op je lijst bezig houdt.

Wanneer moet je de sloten vervangen?

Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop, dus ook wanneer je geen nieuw huis hebt gekocht, moet je soms de sleutels vervangen. Denk aan situaties als wanneer er een inbraak is geweest, een huurder is verhuisd, een sleutel kwijtgeraakt is of als je te maken hebt met een rommelige scheiding.

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Er zijn enkele overwegen waarmee je rekening moet houden wanneer je van plan bent een slotenmaker de sloten van een nieuw huis te laten vervangen. Als eerste wil je van tevoren een slotwisselafspraak inplannen. Door vooraf te bellen kan de slotenmaker de nieuwe sleutels namelijk in de winkel voorbereiden en dat zal jou tijd en geld besparen.

Hiernaast wil je de afspraak een dag na het verhuizen plannen. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er zich problemen voordoen en op deze manier weet je zeker dat de deal rond is.

Als laatste moet je ervoor zorgen dat je de juiste informatie bij de hand houdt wanneer je de slotenmaker belt. Denk aan het aantal te wijzigen sloten, het type slot, jouw begroting en de gewenste veiligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *