Niemand houdt van schoonmaken. Toch moet het regelmatig gebeuren om in je huis te kunnen leven. Lees hier hoe je jouw huis gemakkelijk schoon houdt.


Stofzuigen

Er zijn tegenwoordig veel soorten stofzuigers. Als je niet houdt van stofzuigen is een robotstofzuiger ideaal. Je zet het aan en de robotstofzuiger doet al het werk. Je kan het zelfs aanzetten als je naar je werk gaat. Bekijk wel goed de reviews en ga niet voor de goedkoopste versie. Er zit namelijk veel verschil in kwaliteit bij robotstofzuigers. Sommige robotstofzuigers hebben geen goede sensor, waardoor ze niet goed schoonmaken. Als je een robotstofzuiger neemt is het belangrijk dat je niet te lange gordijnen neemt. De stofzuiger kan namelijk verstrikt raken hierin.


Raamdecoratie

Raamdecoratie die makkelijk schoon te houden is, zijn onder andere lamellen, shutters en gordijnen. Lamellen en shutters kan je schoonmaken met een stofdoek of plumeau. Gordijnen kan je wassen, maar let wel goed op het wasvoorschrift zodat je ze niet te heet wast. Een rolgordijn is lastiger schoon te maken, omdat je ze niet kunt wassen.


Afstoffen

Stof minimaal een keer per week je huis af. Vooral plekken waar je weinig komt worden snel stoffig. Denk hierbij aan je boekenkast en opslagplaatsen. Kleine spullen kan je makkelijk afstoffen met een magnetische plumeau of droogtrommeldoekje.


Koelkast

Zorg ervoor dat je voedingsmiddelen opmaakt in volgorde van houdbaarheidsdatum. Zorg ook voor structuur in je koelkast. Je kan bijvoorbeeld de voedingsmiddelen die het eerst op moeten in een bakje vooraan plaatsen. Hiermee voorkom je dat er oude voedingsmiddelen niet goed zichtbaar zijn en per ongeluk verrotten, waardoor je nog meer moet opruimen. Maak de koelkast ook eens in de 3 maanden grondig schoon. Gebruik hiervoor een sopje van afwasmiddel en droog de koelkast goed na.


Opruimrondje

Doe elke avond een opruimrondje van 5 of 10 minuten. Het klinkt simpel, maar in het begin kan het lastig zijn. Hoe vaker je het doet, hoe meer het gewoonte wordt. Door dit korte opruimrondje voorkom je dat de troep zich opstapelt.
Vuile vaat

Net als bij het opruimrondje scheelt het je veel extra werk als je het meteen doet. Hoe langer de vaat blijft liggen hoe moeilijker het schoon te maken is.

Dekbed

Laat je dekbed regelmatig luchten. Het advies is om je dekbed minimaal iedere vijf jaar te wassen. Een dekbedovertrek kan je het beste een keer in de week of een keer in de twee weken wassen.

Douche

Zorg ervoor dat er geen zeepresten in je badkamer achterblijven. Hierdoor is je badkamer extra lastig om schoon te maken. Maak je douche minimaal een keer per week schoon. Dit kan je doen voor je gaat douchen. Maak ook meteen de toilet schoon met toiletreiniger of toiletbleek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *