Wil je ook zo graag eens een goed matras kopen? Dan weet je vast ook wel dat dit geen gemakkelijke taak is. Het is lastig om in te schatten wat een goed matras is, vooral omdat de hoogte van de prijs niet bepalend is voor de kwaliteit van het matras. Als het matrassen betreft die gemaakt zijn van vullingen zoals traagschuim of latex, zul je zien dat de prijs aanzienlijk hoger ligt dan bij andere vullingen. Dit heeft echter niet per se te maken met de kwaliteit van het materiaal, maar de vulling is gewoonweg duurder. Hoe dan ook, is het de bedoeling dat een matras jouw lichaam de optimale ondersteuning kan bieden. Wat het beste matras voor jou is, is geheel afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Maar waar kun je alsnog op letten zodat je de kans op een miskoop verkleint? Dat lees je in dit artikel.

Waar moet ik op letten?

Zoals ik net al zei, is het kopen van een goed matras vooral afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Toch zijn er wel degelijk een aantal zaken waar je op kunt letten als je van plan bent om een nieuw matras aan te schaffen. Dat is zeker verstandig als je klachten, zoals rugklachten ervaart.

1.   De vullingen

Het is goed om te letten op de vullingen, voordat je een matras aanschaft. Hieronder staan een paar bekende vullingen met een uitleg.

  • Pocketvering: elke veer in het matras functioneert afzonderlijk. De kwaliteit van het matras is dan ook afhankelijk van het aantal veren.
  • Koudschuim of HR-schuim: dit soort schuim komt voor in veel verschillende soorten met unieke eigenschappen en kwaliteiten.
  • Traagschuim: dit past zich goed aan, aan jouw lichaam, waardoor drukpunten worden voorkomen.

2.   Het type slaper dat jij bent

Het is ook verstandig om rekening te houden met het type slapen dat jij bent, zodat je het matras kunt uitzoeken dat bij jou past. Ben je een zijslaper? Dan is het belangrijk dat het matras zacht is bij de schouders en heupen. Denk aan een pocketverenmatras. Als je een rugslaper bent heb je baat bij een goede ondersteuning van de rugholte. Voor buikslapers is een harder matras ideaal. Je kunt het geschikte matras vinden bij debameubelen.be, maar je kunt natuurlijk ook kijken voor een geheel nieuw bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *