Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een incassobureau?

Door een incassobureau in te schakelen, geef je taken uit handen die te maken hebben met de incasso. Dit zijn taken die gevoelig kunnen liggen en soms lastig uit te voeren zijn. Je kunt voor alle incasso’s in principe een incassobureau inschakelen, maar noodzakelijk is het niet per se. Wel kun je er als eenmanszaak eigenaar of als bedrijf voordelen aan ondervinden om een incassobureau in te schakelen. Het alternatief is een deurwaarder inschakelen.

Taken uit handen geven

Het voordeel dat je hoe dan ook hebt, is dat je taken uit handen geeft. Soms kan het innen van een incasso een gevoelig iets zijn, zeker omdat het vaak om relaties van jou of je bedrijf gaat. Zonder ervaring met deze situaties, kan het moeilijk zijn om dit te doen. Vooral omdat het persoonlijk kan aanvoelen voor de schuldenaar en zo de klantrelatie kan schaden. Dit kun je omzeilen door een incassobureau of deurwaarder in te schakelen. Zo ga je zelf namelijk niet de confrontatie aan.

Ervaring

Bovendien heeft een incassobureau ervaring met dit soort situaties. Jijzelf of jouw collega’s hebben dit misschien niet of in mindere mate. Ook dat kan een risico vormen voor de klantrelatie. Het voelt voor de schuldenaar waarschijnlijk anders aan wanneer er een instantie als een incassobureau komt vragen naar een gemiste incasso. Dat voelt zakelijker en professioneler aan. Het kan in heel persoonlijke klantrelaties natuurlijk ook aanvoelen als een zwakte, maar dat is uitzonderlijk.

Incassobureau, gerechtsdeurwaarder of deurwaarder?

Er is wel een verschil tussen een incassobureau en een deurwaarder. En dan is er ook nog verschil tussen de gerechtsdeurwaarder en de deurwaarder. Een deurwaarder heeft meer bevoegdheden dan een incassobureau. Dat heeft met name te maken met het beslag leggen op dingen. Een gerechtsdeurwaarder mag ook beslag leggen, maar dan alleen uit naam van de gemeente of overheid. Een incassobureau kan dus geen beslag leggen, enkel kosten incasseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *