Foto van- Karolina Grabowska van Pexels

Dubbelzijdig tape is superhandig alleen is het nog steeds handig als je het wil verwijderen? Wij geven de beste oplossingen voor dubbelzijdig tape verwijderen. Je bent lang niet de enige die hier last van heeft, anders waren er niet zoveel trucjes om het eraf te kunnen halen. Onze favoriete oplossingen zijn als volgt:

Kant en klaar middeltjes

Natuurlijk zijn er kant en klaar middeltjes voor om dubbelzijdig tape te verwijderen. Een voor de hand liggend voorbeeld is HG stickerverwijderaar. Daarnaast zijn: (Schoonmaak)azijn, alcohol, aceton, nagellakremover, WD-40 ook goede opties. Dit kun je makkelijk in de winkel halen en dan krijg je er ook nog advies bij. Hoe fijn is dat?

Andere oplossing: Doe het zelf

Naast de voor de hand liggende oplossingen zijn er ook nog andere oplossingen die helpen om het te verwijderen. Denk hierbij aan een het verwijderen van tape met een föhn. Door de hitte laat de tape los, waardoor je die gemakkelijk kunt verwijderen. Makkelijk toch?

Klussen zonder boren

Het is fijn om te klussen in huis alleen wat een gedoe om het spul er weer af te halen of te verwijderen. Je zou hierdoor al niet zelf meer iets doen met betrekking tot het versieren of boren. Hiervoor hebben wij nog een andere oplossingen gevonden, die is als volgt: schilderij ophangen zonder boren.  Hierdoor hoef je niet moeilijk meer iets te verwijderen.

7 manieren waar een boormachine niet nodig is

1. Command strips

Dit is de meest populaire manier. Hierbij gebruik je de strips die zorgt dat het goed wordt opgehangen en daar hoeft geen boormachine aan te pas te komen. Hoe fijn is dat?

2. Command haken

Deze haken zijn net iets beter voor het ophangen van een wat groter schilderij of fotolijst. Aangezien deze haken een aantal kilootjes kunnen verdragen waarbij het nog steeds niet nodig is om in de muur te boren. Dit is handig want hierdoor kun je makkelijker afwisselen van decoratie en beschadig je je muur hier niet mee.

3. Ophangsysteem voor schilderij

Dit kun je doen wanneer je geen gat kan boren in de muur maar wel in het plafond. Deze gaten maak je achter de wand of onder een kroonlijst, hierdoor zie je er bijna niks van.

4. Doe-het-zelf methode voor fotolijst

Dit is misschien wel de meest makkelijke manier. Hang gewoon een draad aan de muur. Deze kan je makkelijk vastknopen aan een gordijnrails of lamp en maak je kunst hieraan vast. Het nadeel is dat je waarschijnlijk wel een draad ziet hangen dat iets minder mooi is dan dat je er niks van ziet. Wel is dit een super makkelijke manier en verminder je de kans op beschadigingen.

5. Gebruik je schoorteenmantel

Wanneer je een open haard hebt, gebruik dan de schoorsteenmantel om kunstwerken te tonen. Dit is een makkelijke en creatieve manier. Hierbij is de eyecatcher gelijk in het zicht!

6. Neem ruimte in beslag met boekenplanken

Heb je er wel eens over nagedacht om gewoon je kunst neer te zetten op een boekenplank? Dit is ook een makkelijke oplossing om op een creatieve interactieve wijze de kunst te tonen. Wedden dat dit bezoek opvalt ;).

7. Zet de kunst op een schildersezel

Als de ruimte en kans zich voordoet is dit wel een speciale manier om de kunst te tonen. Wel is het van belang dat je ook de ruimte hiervoor hebt, doe dit niet in een kleine studio bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *