Welke zoldertrap is geschikt voor mijn huis?

Het kiezen van de zoldertrap juiste voor je huis lijkt misschien eenvoudig maar er zijn toch enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld de hoogte van het plafond maar ook het materiaal van de trap. In dit blogbericht geef ik je meer informatie over zoldertrappen zodat je binnen no-time een geschikte zoldertrap in je woning hebt geïnstalleerd.

Afmetingen van een zoldertrap

De ruwe opening is de lengte versus breedte-afmetingen van de ladder wanneer deze op de zoldervloer is geïnstalleerd. De ruwe opening voor een zolderladder moet minimaal 55 bij 140 centimeter zijn.

Belangrijk is dat je goed let op waarvoor je de zolderruimte gaat gebruiken. Wil je grote items kwijt in de zolderruimte of bestaat er de kans dat binnen een paar jaar alle babyspullen hierin worden opgeslagen? Ga dan voor een grotere opening zodat je meer bewegingsvrijheid hebt, een goede investering voor de toekomst.

Waar zet ik de zoldertrap neer?

Het is belangrijk om er rekening mee te houden waar je de zoldertrap gaat installeren. Een zoldertrap in de garage klinkt namelijk heel erg leuk maar als je iedere keer de auto buiten moet zetten om bij de zoldertrap te komen kan dit toch erg tegenvallen. Hierbij raad ik aan om hier goed over na te denken en in het ergste geval een iets grotere investering te maken zodat je de zoldertrap op een juiste locatie kan installeren.

Materiaal van een zoldertrap

Een zoldertrap kan erg handig zijn maar het is ook belangrijk dat het materiaal lang meegaat. Over het algemeen worden er 2 soorten materialen gebruikt voor zoldertrappen, hout en aluminium. Het voordeel aan aluminium ladders is dat de zolderladders lichtgewicht zijn en het materiaal erg sterk is. Hiernaast roest het materiaal over het algemeen niet. Het nadeel aan aluminium zolderladder is dat het prijskaartje hoger is dan houten zoldertrappen. Houten zoldertrappen zijn daarom ook de meest goedkope variant. Het is echt niet voor iedereen aan te raden. Heb je veel temperatuurwisselingen in je zolderruimte? Dan kan dit ertoe leiden dat de trap stuk gaat. Wil je dus investeren in kwaliteit, ga dan voor een aluminium zoldertrap.

Waar koop ik een zoldertrap?

Online zijn er veel aanbieders op het gebied van zoldertrappen. Ben je op zoek naar een aanbieder van zoldertrappen met een topservice? Ga dan voor de. De zoldertrapshop is al jaren bekend in de wereld van zoldertrappen en beschikt over een optimale customer service. Heb je dus vragen over de plaatsing of de aanschaf van een zoldertrap? De experts van zoldertrapshop helpen je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *