QLED

QLED is een technologie die in 2017 door Samsung is ontwikkeld. QLED staat voor Quantom Dot Light Emitting Diode. Dankzij QLED is het tv-scherm voorzien van een laag nanokristallen, deze kristallen worden gekleurd door licht waardoor je een veel breder kleurbereik krijgt.
Omdat deze technologie nog nieuw is, is hij ook duur. De goedkoopste QLED tv’s kosten nog steeds rond de 800 euro.

The Frame

The Frame is een nieuw soort tv, uitgevonden door Samsung. Nieuw aan de Frame is dat hij naast tv ook als schilderij kan worden gebruikt. Deze tv heeft een kader om het scherm, net als op een schilderij of foto. Als u geen tv kijkt, kunt u deze naar de kunstmodus schakelen, u kunt kiezen uit honderden afbeeldingen om aan de muur te hangen. Je kunt er ook voor kiezen om je foto’s op je tv te laten zien, zo heb je een enorme fotolijst aan je muur.
Het probleem met dit soort technologie is dat je in een donkere kamer al snel beseft dat je naar een digitaal beeld kijkt, maar ook daar heeft Samsung iets voor bedacht. Deze tv heeft een ingebouwde sensor die de helderheid van het scherm aanpast aan de kamer. Als het donker wordt, wordt het scherm automatisch gedimd. Het zorgt er altijd voor dat het schilderij of de foto er realistisch uitziet.
Ook deze tv’s beschikken over 4K QLED-technologie en zijn daardoor vrij duur (minimaal € 1.100, -).

8K

4K tv’s bestaan ​​al een tijdje, maar wil je in 2020 de scherpste tv in huis, kies dan voor een 8K tv. De beeldkwaliteit van 8K tv’s is 4 keer hoger dan die van 4K tv’s en 16 keer hoger dan die van Full HD tv’s. Bij kleinere tv’s zal dit verschil bijna onmerkbaar zijn, maar bij grotere tv’s zul je het merken. 8K is momenteel de beste beeldkwaliteit en daardoor niet goedkoop (vanaf 1.800 euro).

Kijk voor meer informatie over accommodaties op Woonfijn.Be of Woonbunker.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *