Hoewel residentiële blokhutten al lang worden gezien als een uitstekende keuze voor seizoensinvloeden, zijn ze ook steeds minder verschillend geworden van huizen die het hele jaar door kunnen worden bewoond. Door het unieke uiterlijk, de duurzaamheid en de eigenschappen van hout zijn houten huizen tegenwoordig een van de meest populaire woonhuizen op de markt. De decoratie van de gevel van verschillende soorten houten huizen biedt de mogelijkheid om een ​​unieke, moderne stijl voor een dergelijk huis te creëren, waarin hout geen symbool wordt van eenvoud en lage prijs, maar een symbool van luxe en natuurlijkheid.

Geveldecoratie houten huis: verschillende voordelen van gevels

De muren van elk huis worden constant blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, dus bij het bouwen van een residentiële houten huis moet niet minder aandacht dan het toekomstige uiterlijk van het huis worden besteed aan de kwaliteitsbescherming van de muren, die meestal wordt bepaald door het gekozen type van de gevel en de juiste installatie ervan. Hieronder bespreken experts van Maestro Tuinhuizen twee meest populaire soorten gevels die in aanmerking komen voor uw toekomstige residentiële houten huis.

Geventileerde gevels

‘Vanwege de steeds grotere verscheidenheid aan afwerkingsmaterialen en uitzonderlijke voordelen, worden geventileerde gevels een steeds vaker voorkomende keuze in de bouw van residentiële houten huizen’ – stellen de experts van Maestro Tuinhuizen.

Geventileerde gevels verschillen van andere soorten gevels doordat er tijdens de constructie een luchtspleet voor ventilatie wordt gelaten tussen de thermische isolatie van de residentiële houten huis, die op de buitenmuur van het gebouw wordt geplaatst, en de buitenafwerking, die wordt opgehangen op speciaal aangepaste profielen. Dankzij dit hebben geventileerde gevels, in vergelijking met andere soorten gevelconstructies, veel belangrijke voordelen: van uitzonderlijke bescherming van de huismuren tot onovertroffen duurzaamheid.

In dit geval worden meestal water- en brandwerende afwerkingspanelen gebruikt voor de buitendecoratie van het huis, waardoor niet alleen het hoogste niveau van bescherming van de huisstructuren kan worden gegarandeerd, maar ook het gewenste uiterlijk van de residentiële houten huis.

Bovendien is een van de grootste voordelen van een geventileerde gevel die door de expert van Maestro Tuinhuizen wordt benadrukt, de bescherming tegen de problemen veroorzaakt door overtollig vocht. Water dat door de buitengevel van de gevel binnendringt en de constructies van het huis bereikt, kan bijzonder ernstige schade veroorzaken. In dit geval bieden geventileerde gevels een uitgebreide bescherming van de wanden van het houten huis tegen vocht – wanneer het door de gevelafwerking binnendringt, wordt het water dat in de luchtspleet komt afgevoerd naar beneden en verlaat het zo de muur van het gebouw. De luchtspleet die in de muur achterblijft, helpt volgens hetzelfde principe om vocht uit de cabine te verwijderen, waardoor een medium wordt gecreëerd voor verschillende micro-organismen en schimmels om zich voort te planten, en zorgt voor het hoogste niveau van bescherming voor alle huisstructuren.

Het tweede, niet minder belangrijke voordeel is dat geventileerde gevels geen koudebruggen achterlaten vanwege de luchtspleet en de thermische weerstand verhogen, waardoor het totale warmteverbruik van het residentiële houten huis wordt verminderd. Niet alleen dat, de luchtspleet tussen de gevelpanelen en de isolerende laag van de woning zorgt voor een natuurlijke ventilatie van de gevel en reguleert zo de optimale hoeveelheid vocht in het pand. Het is ook belangrijk om te vermelden dat bij het kiezen van een geventileerde gevel, de afwerkingspanelen de muren van het huis de hele tijd in de schaduw laten, waardoor een comfortabele binnentemperatuur behouden blijft tijdens het warme seizoen.

Last but not least zijn geventileerde gevels gemaakt van extreem brandbare of onbrandbare materialen, dus in geval van brand kunnen ze brandverliezen aanzienlijk verminderen, wat vooral belangrijk is als we het hebben over een huis gemaakt van houten constructies.

Natte gevels

De tweede, en ook vrij vaak gekozen methode voor het afwerken van de gevel van een residentiële blokhut is een natte gevel, die wordt gekenmerkt door het gebruik van één hoofd, warmte-isolerend materiaal dat het huis beschermt tegen de negatieve effecten van de omgeving. In dit geval wordt de gevel van een residentiële blokhut afgewerkt met de geselecteerde sierpleister. Hoewel huizen met dit type gevel geen goede luchtventilatie hebben, kunnen ze vanwege het extreem hoge niveau van isolatie-eigenschappen de verwarmingskosten van het huis aanzienlijk verlagen, en hun prijs is een van de meest betaalbare op de markt.

Wanneer we het hebben over de voordelen van natte gevels, benadrukken de experts van Maestro Tuinhuizen het belang van hun uitzonderlijke isolerende eigenschappen.

Dit type gevel laat in het bijzonder geen koudebruggen achter door het pleisterwerk en maakt het mogelijk om de thermische weerstand te verhogen, waardoor het totale warmteverbruik van het gebouw wordt verminderd.

Bovendien voorkomt een goede muurisolatie de vorming van condens in de interne constructies van het gebouw. Dit proces heeft niet alleen invloed op de duurzaamheid en levensduur van de muren, het vocht dat zich in de muren ophoopt, creëert meestal uitstekende omstandigheden voor de ontwikkeling van schimmels en andere micro-organismen, die meer schade kunnen aanrichten dan op het eerste gezicht lijkt. Een ander belangrijk aspect is dat dit type gevel perfect geluid absorbeert, dus bij toepassing op de residentiële blokhut zal deze een uitstekende geluidsisolatie hebben.

Doordat het gestuukte gevelsysteem bijzonder ongevoelig is voor warmte en kou, met intens zonlicht in de zomer en harde wind in de winter, handhaaft de gestuukte gevel een optimale temperatuur in het pand. Met dit type thermische isolatie zijn de wanden van residentiële blokhutten ook niet vatbaar voor bevriezing, zodat de structuur niet wordt beïnvloed door significante temperatuurschommelingen.

Ook de betaalbare prijs van natte gevels wordt als belangrijk voordeel gezien.
Ga voor meer informatie over huisgevels en andere nuttige informatie over de bouw en het onderhoud van houten huizen naar maestrotuinhuizen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *